Wandelen en meer

5x: wandelen bij Roompot vakantieparken

Roompot is de grootste vakantieparken aanbieder van Nederland, met 17.000 vakantie accommodaties is er altijd een fijn verblijf te vinden om te wandelen. En laat dat nu net de reden zijn dat ik graag verblijf in vakantieparken van Roompot: vaak zijn de vakantieparken te vinden dichtbij de natuur met prachtige wandelroutes. Van Nederland, Duitsland en Frankrijk tot België, Spanje en Italië.

Wandelen bij Roompot Vakantieparken

Ik laat je graag kennismaken met de mooiste vakantieparken van Roompot in Nederland, Duitsland en België. Ik hou ervan om nieuwe natuur te ontdekken, om op nieuwe plekken te slapen en de schoonheid van natuur te mogen aanschouwen. En niets lekkerder om na een goede wandeling in je vakantiehuisje op de bank te ploffen. Of dat nu met een lekker Belgisch biertje is, of met een Limburgse vlaai. Wat dat betreft is het ook een beetje vakantie en mag alles 😉

Vier de zomer bij Roompot!

Vakantieparken in de natuur

In de tipjes hieronder lees je meer over de mooiste Roompot vakantieparken met de mooiste wandelingen. Deze wandelingen zitten vaak vol met leuke verrassingen. Zoals het Mammoetpad in Drenthe, waar je onder mammoeten door kunt lopen! Of wat dacht je van Fietsen door de Bomen in België? Wandelend dan, want daar kun je de boomtoppen aanraken. Superleuk!

Inhoudsopgave

roompot vakantieparken wandelen met kinderen overijssel
Wandelroute Duursche Waarden
roompot vakantieparken wandelen Waterstaete Ossenzijl
Roompot vakantiepark Waterstaete Ossenzijl
roompot vakantieparken wandelen Waterstaete Ossenzijl
Roompot vakantiepark Waterstaete Ossenzijl

#1 Wandelen in Overijssel bij Roompot vakantieparken

Wandelen in Overijssel. Als geboren Overijsselse hou ik van ‘mijn’ mooie provincie. Van de prachtige IJssel tot de bossen van de Sallandse Heuvelrug. Overijssel heeft zoveel meer dan de meeste mensen denken. Wandelen in Overijssel: oprecht een parel!

Tip wandelroute Overijssel

Eén van de allermooiste wandelroutes die ik maakte in Overijssel was de wandeling over de Duursche Waarden. Over een spannend wiebelbruggetje, dan weer door de drassige bossen, naar de uitkijktoren en de Schotse Hooglanders. Oprecht een top wandeling!

In het kort:

4.5/5

Tips wandelen bij Roompot vakantieparken

Meer over de wandeling

 • Lengte: 8 km
 • Soort wandeling: Paaltjeswandeling
 • Start- en eindpunt: Infocentrum IJssel den Nul, Olst (gratis)
vakantieparken wandelen met kinderen zomer weekendje weg
Mooiste wandelroutes Hoge Veluwe
roompot vakantieparken wandelen Cuber Veluwe
Roompot vakantiepark Cuber Veluwe
roompot vakantieparken wandelen Cuber Veluwe
Roompot vakantiepark Cuber Veluwe

#2 Wandelen op de Veluwe bij Roompot vakantieparken

De Veluwe is één van de meest bekende plekken om te wandelen in Nederland. En dat is niet zonder reden. De Veluwe kent een rijke historie en prachtige wilde dieren. De Veluwe als zichzelf is natuurlijk prachtig, maar misschien is Nationaal Park de Hoge Veluwe wel het allermooiste van allemaal! Spot jij de Big Five van Nederland?

Tip wandelroute Veluwe

Op de Hoge Veluwe zijn prachtige wandelroutes te maken. Het is soms wat lastig om door de bomen het bos te zien, daarom heb ik een verzamelartikel samengesteld met de allermooiste paaltjesroutes over de Hoge Veluwe. Succes en wilde dieren gegarandeerd!

In het kort:

Meer over de wandelingen

 • Lengte: gevarieerd
 • Soort wandeling: Paaltjeswandeling
 • Start- en eindpunt: Diverse hoofdingangen Hoge Veluwe (€)
vakantieparken wandelen met kinderen meivakantie
Wandelen door de Bomen
roompot vakantieparken wandelen Park Eksel Belgie
Roompot vakantiepark Park Eksel Belgie
roompot vakantieparken wandelen Park Eksel Belgie
Roompot vakantiepark Park Eksel Belgie

#3 Wandelen in België bij Roompot vakantieparken

Wandelen in België, weinig zo lekker dan na het wandelen met een lekker speciaalbiertje in je vakantiepark van Roompot genieten van de mooiste wandelingen. Er zijn tal van prachtige wandelroutes te maken in België. En voordeel, er zijn óók prachtige vakantieparken van Roompot!

Tip wandelroute België bij Roompot

Misschien heb je er weleens van gehoord ‘Fietsen door de Bomen’. Het is een soort kunstwerk waar je overheen kunt fietsen én wandelen. En je wandelt dan echt door de bomen, je raakt de boomtoppen aan, hebt fantastisch uitzicht en geniet echt van het Belgische landschap! Fietsen door de Bomen, zo tof ook wandelend!

In het kort:

4.3/5

Tips wandelen bij Roompot vakantieparken

Meer over de wandeling

 • Lengte: 5km
 • Soort wandeling: geen bebording
 • Start- en eindpunt: Parkeerplaats Parking Bosland Pijnven (gratis)
roompot wandelen met kinderen zomervakantie
Wandelen Lauwersmeer
roompot vakantieparken wandelen It Wiid
Roompot vakantiepark It Wiid
roompot vakantieparken wandelen It Wiid
Roompot vakantiepark It Wiid

#4 Wandelen in Friesland bij vakantieparken

Wandelen in Friesland, dat is wandelen langs water, water en nog eens water. En wat is Friesland mooi! Hoe fijn is het, om na een dag aan het water te wandelen lekker terug te komen in je heerlijke accommodatie van Roompot. Lekker uitrusten, genieten van het mooiste uitzicht over het glinsterende water. Prachtig!

Tip wandelroute Friesland

Ik ben gek op wandelen in Friesland. Bijvoorbeeld deze wandeling, over Nationaal Park Lauwersmeer. Het is maar een korte wandeling, maar een hele fijne wandeling. Langs unieke natuur en nieuwsgierige koeien. Met prachtig uitzicht over de oude gemalen in Dongerdielen. Uniek!

In het kort:

3.6/5

Tips wandelen bij Roompot vakantieparken

Meer over de wandeling

 • Lengte: 1,5 km
 • Soort wandeling: Paaltjeswandeling
 • Start- en eindpunt: Sluis Ezumazijl, Ezumazijl (gratis)
roompot wandelen met kinderen
Wandelroute Mammoetpad
roompot vakantieparken wandelen De Lange Weide
Roompot vakantiepark De Lange Weide
roompot vakantieparken wandelen De Lange Weide
Roompot vakantiepark De Lange Weide

#5 Wandelen in Drenthe bij vakantieparken

Heb jij wel eens gewandeld in Drenthe? Wat ik zo fijn vind aan Drenthe, is haar enorme vlakte en verspreidheid. En dat is niet gek, want in Drenthe zijn bijvoorbeeld ook de botten gevonden van mammoetten en sabeltandtijgers. Ik had geen idee dat ze ook leefden op de toendra van lang, láng geleden. Maak kennis met het mammoetpad bij Drenthe!

Tip wandelroute Drenthe bij Roompot

Het Mammoetpad in Drenthe is een fantastisch leuke wandelroute met jonge kinderen. Ze kunnen zelfs onder de mammoeten doorlopen. Het pad is niet bijzonder lang, wel bijzonder interactief. Je vindt er bijvoorbeeld ook ijzeren infozuilen waar je door middel van beweging deze kunt laten ‘praten’. Super leuk én interactief!

In het kort:

3/5

Tips wandelen bij Roompot vakantieparken

Meer over de wandeling

 • Lengte: 0,8 km
 • Soort wandeling: Paaltjeswandeling
 • Start- en eindpunt: Hunebedstraat 27, Borger (gratis)

Meer over Roompot vakantieparken

Roompot vakantieparken heeft meer dan 185 parken waar jaarlijks meer dan 13 miljoen overnachtingen worden geboekt. Daarmee zijn de vakantieparken van Roompot één van de allergrootsten van Nederland en België. Roompot vakantieparken gelooft erin dat vakantie voor iedereen anders is en dat ‘wat je bestemming ook is, je het vindt bij Roompot’.

Op vakantie met Roompot

Met die belangrijke positie in Nederland heeft Roompot ook een aantal grote doelstellingen. Deze doelstellingen zijn vooral gefocust op duurzaamheid. Dit zijn de doelstellingen van Roompot vakantieparken:

 • 50% minder uitstoot in 2030
 • Restafval reduceren met 50% in 2030
 • Jaarlijks 250 kinderen een vakantie schenken
 • Waardevolle en gewaardeerde werkgelegenheid
 • Medewerker als ambassadeur

 

De parken hebben veel overeenkomsten. Landal heeft veel parken in Noord- en Midden-Europa. Roompot heeft meer parken in Midden- en Zuid-Europa. Roompot heeft een deel van de parken van Landal opgekocht.

Het leukste Roompot-park is voor velen toch wel Cuber Veluwe. Je slaapt hierbij echt in de middle of nowhere op de Hoge Veluwe.

Het grootste Roompot-park is Roompot Beach Resort in Zeeland. Het wordt ook wel de parel aan de Zeeuwse kust genoemd.

Vier de zomer bij Roompot!

Wereldwijd Wandelen maakt gebruik van affiliate links. Dat betekent dat bedrijven waar ik mee samen werk, kunnen zien dat je vanuit Wereldwijd Wandelen komt. Mocht je via mijn website een aankoop doen, krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Geen zorgen, jouw prijs blijft hetzelfde. Het bedrijf waar je iets van koopt via Wereldwijd Wandelen draagt een klein percentage af. Het kost jou dus geen cent extra. Het helpt mij om het platform van Wereldwijd Wandelen te verbeteren.

Meer inspiratie