EuropaMadeira

Wandelen op Madeira

Wandelen op Madeira, bijna nergens anders in Europa vind je zoveel mooie wandelroutes. Hiken op Madeira betekent in de bergen wandelen, door mistige laurierbossen en over flinke rotsen. De mooiste hikes op Madeira zijn ongetwijfeld de PR1 Pico do Arieiro naar Pico Ruivo, de PR8 Ponta de São Lourenço en de PR6 25 Fontes & Risco waterval.

Wandelingen Madeira

Mooiste hike op Madeira

De allermooiste hike op Madeira is de PR1 van Pico do Arieiro naar Pico Ruivo. Je wandelt van de ene bergpiek naar de andere bergpiek. Met mooi weer zie je de zon opkomen aan de horizon.

De mooiste levada wandelingen Madeira

Op Madeira heb je zogenaamde levada’s. Eeuwenoude irrigatiekanalen, een soort waterkanalen die het water van de ene kant naar de andere kant van Madeira brengen. Wandel bijvoorbeeld de PR6 25 Fontes & Risco waterval. Een prachtige wandeling op Madeira langs levada’s.

Wat moet je meenemen voor je hike naar Madeira?

Het is belangrijk om je hikes op Madeira goed voor te bereiden. Begin met stevige wandelschoenen, een wandelbroek en een goede thermosfles. Lees het volledige artikel voor jouw checklist voor de ideale voorbereiding op jouw wandeling.