Wandelen Oostvaardersplassen: Weidepad

H

et Weidepad in de Oostvaardersplassen is een korte wandeling in Flevoland. Een korte, maar prachtige wandeling door een ruig landschap langs konikpaarden en wilde kruiden. Je wandelt door het waterrijke landschap van het Oostvaardersveld. Hier zijn de graslanden gevuld met wilde kruiden en unieke vogels. Je komt dan ook langs twee vogelkijkhutten. Dit is typisch zo’n ‘klein-maar-fijn’-rondje.

Lengte

4 km

Routekleur

Rood

Vertrekpunt en parkeren

Buitencentrum Oostvaardersplassen, Lelystad

Weidepad: wandelen Oostvaardersplassen

Het Weidepad is een wandelroute door de Oostvaardersplassen in Flevoland. Op momenten dat mijn hoofd erg druk is, wandel ik graag hier in de Oostvaardersplassen. Dikwijls ben ik de enige op deze route. Dit gedeelte van de Oostvaardersplassen ken ik dan inmiddels ook al erg goed, haha. En het verveelt nooit! Elke keer zie ik weer nieuwe dieren en nieuwe natuur.

Weidepad, Oostvaardersveld

Het Weidepad is een route van Staatsbosbeheer en start bij Buitencentrum Oostvaardersplassen. Hier kun je voor (of na) je wandeling genieten van een lekker kopje koffie. Op deze plek starten diverse wandelroutes door de Oostvaardersplassen, waaronder ook deze: het Weidepad.

Op momenten dat mijn hoofd erg druk is, wandel ik graag hier in de Oostvaardersplassen

Lopen door moeras op het Weidepad

Als eerste wandel je over de bruggetjes, het moeras in. Vanaf daar kom je langs een vogelkijkplek aan het water. Vanaf hier splitsen diverse wandelroutes. Het Weidepad is rood gemarkeerd. Je wandelt over enorme lege velden, met niets anders dan velden met kruiden en paarden. Het voelt bijna on-Nederlands aan, deze stilte!

Oostvaardersplassen wandelen

Na een tijdje kom je aan bij het veld waar wilde paarden lopen. De dieren die in dit gebied grazen, kunnen onvoorspelbaar reageren op bezoekers. Zie je wilde dieren? Geniet van de ontmoeting, maar blijf op 25 meter afstand. Laat de dieren met rust en voer of aai de dieren niet. Tijdens mijn wandeling hier heb ik de dieren niet gezien, maar dat ze er zijn is zeker.

Als eerste wandel je over de bruggetjes, het moeras in.

beste goedkope wandelschoenen dames
Wandelkleding

10x beste goedkope wandelschoenen dames

Wat zijn de beste goedkope wandelschoenen voor dames? Ben je een enthousiaste wandelaar en zoek je naar wandelschoenen die zowel van goede kwaliteit als betaalbaar zijn? Dan ben je hier op de juiste plek! Bij het verkennen van de prachtige

Lees meer »

Met de hond wandelen Oostvaardersplassen

Het bijzondere aan deze wandelroute is dat je met je hond hier mag wandelen – dat mag op de meeste plekken in de Oostvaardersplassen niet. Je moet ‘m dan wel aan de lijn houden. Zeker bij wilde dieren is het verstandig als je de hond even dicht bij je houdt: je weet immers niet hoe de dieren reageren.

Weidepad wandeling

Deze Weidepad wandeling in de Oostvaardersplassen is dan niet ver, het is wel een heerlijk rondje! Klein maar fijn. Dat is het.

Het bijzondere aan deze wandelroute is dat je met je hond hier mag wandelen

Wandelen

Alles op een rijtje

3.4/5

Wandelroute

Weidepad

Lengte

4 km

Soort wandeling

Paaltjeswandeling

Start- en eindpunt

Parkeerplaats Buitencentrum Oostvaardersplassen, Lelystad (gratis)

Horeca

Buitencentrum Oostvaardersplassen, Lelystad

Honden

Toegestaan, mits aangelijnd

Praktische tips

  • In een nat seizoen is het aan te raden om hoge laarzen of wandelschoenen aan te trekken. Door de kleibodem wordt het hier sneller dan normaal drassig.
  • Zie je een konikpaard of Schotse Hooglander? Geniet van de ontmoeting, maar blijf op minimaal 25 meter afstand.

Meer inspiratie