hollands glorie

Wandelroute Rondje Aap, Stadsbossen Almere 

K

en jij het Rondje Aap in Almere? Toen ik dit voor het eerst las, had het direct mijn interesse. Wandelen langs apen in Nederland, kan dat echt? Pas toen ik er meer over ging lezen, kwam er een gevoel van afschuw en interesse. Want de apen die hier leven, zijn opgevangen. Omdat ze zijn mishandeld of bewust verzwakt. Op welke manier dan ook. Een wandeling met een lach en een traan.

Lengte

2,3 km

Routekleur

Bruin

Vertrekpunt en parkeren

Buitencentrum Almeerderhout, Almere (gratis)

Wandelroute Rondje Aap, Stadsbossen Almere

In de stadsbossen van Almere vind je Stichting AAP. Een stichting die zich inzet voor o.a. het welzijn van opgevangen apen. In dit opvangcentrum worden wel honderden apen verzorgd en opgevangen. Erg indrukwekkend! Tijdens deze wandeling Rondje Aap lopen we dan ook langs de verblijven van de apen. 

Wat is Stichting AAP?

Stichting AAP zet zich in voor apen en andere exotische zoogdieren. Veel dieren zitten helaas nog steeds in benarde posities. Stichting AAP zet zich in voor deze dieren. Dieren die Stichting AAP opvangt zijn fysiek sterk verwaarloosd of zelfs mishandeld. Ze zijn er fysiek slecht aan toe, bijvoorbeeld door te kleine hokjes. Bij Stichting AAP komen ze weer even op adem. Iedere dag staan er specialisten klaar om de dieren te verzorgen, om een permanente plek te vinden waar de apen en andere zoogdieren weer veilig en gezond kunnen leven.

Stichting AAP zet zich in voor apen en andere exotische zoogdieren

Stadsbossen Almere Rondje Aap

Deze Rondje Aap door de stadsbossen van Almere is maar een korte wandeling. Een soort ommetje in mini-vorm. Maar op deze 2,3 km zie je toch een heleboel! Je auto kun je gratis parkeren bij Buitencentrum Almeerderhout. Een ideale plek als je bijvoorbeeld ook meer te weten wil komen over alle dieren die hier leven in Flevoland.

Rondje Aap, Restaurant Buitengewoon

De Rondje Aap brengt je verder via de bruine paaltjes richting Stichting AAP. De wandeling Rondje Aap staat goed aangegeven en je loopt via restaurant Buitengewoon eerst langs Almere Jungle. Een superleuke plek voor als je met de kleine kinderen in de Hollandse jungle wil slingeren. 

De Rondje Aap brengt je verder via de bruine paaltjes richting Stichting AAP.

beste goedkope fleecetruien wandelen dames
Wandelkleding

5x de beste dames fleecetruien voor jouw wandeling

5x de beste dames fleecetruien voor jouw wandeling Wanneer je gaat wandelen, is het belangrijk om comfortabel en goed gekleed te zijn, vooral tijdens koude weersomstandigheden. Een essentieel kledingstuk dat je warm houdt tijdens je wandeling is een dames fleecetrui.

Lees meer »

Almere Jungle

Nadat je de weg bent overgestoken bij Almere Jungle, begint deze wandeling pas echt. Je wandelt rondom de leefruimtes van de apen. Je wandelt onder andere langs de quarantaine. Ieder dier dat ze opvangen, moet in quarantaine. Hier worden alle dieren medisch onderzocht en waar nodig behandeld.

Primatenafdeling Stichting AAP

Iets verder op deze wandeling Rondje Aap zie je de primatenafdeling. Sommige apen leren hier pas hun soortgenoten kennen. Hier zie je verschillende soorten apen, zoals bavianen, berberapen, resusapen en nog veel meer. De dieren maken hier door middel van verschillende leefruimtes langzaam kennis met elkaar.

Hier worden alle dieren medisch onderzocht en waar nodig behandeld

Chimpanseecomplex Stichting AAP

Ook het chimpanseecomplex is onderdeel van de route Rondje Aap. Hier zie je diverse soorten chimpansees. En schrik niet van het geluid. Het geluid dat een chimpansee maakt, kan tot wel 2 km verder gehoord worden! De chimpansees hier springen tegen de muren en maken harde geluiden. Alles om duidelijk te maken dat jij eigenlijk in hun leefruimte bent. Heel gezond gedrag dus!

Maak een donatie voor Stichting AAP!

Onder andere door donaties kan Stichting AAP haar goede werk voortzetten. Op haar website maak je een donatie of boek je een rondleiding over het terrein van Stichting AAP.

50 chimpansees Rondje Aap

In het chimpanseecomplex leven ongeveer 50 chimpansees. Hier wordt na de quarantaine een nieuw maatje voor ze gevonden, zodat ze samen weer in groepen kunnen leven. En om het leven bij Stichting AAP zo aangenaam mogelijk te maken, vind je in hun verblijf onder andere klimrekken, hangmatten en wordt hun eten verstopt zodat ze daar wat moeite voor moeten doen.

Stichting AAP rondleiding

Het Rondje Aap rondom de verblijven van Stichting AAP is niet heel groot, maar wel heel waardevol. Als je wil, kan je je wandeling uitbreiden met een rondleiding over het terrein van Stichting AAP. Je kunt tevens een donatie doen, kennismaken met het goede werk en misschien wel een aap ‘adopteren’. Alles om het goede werk van AAP voort te zetten. Een wandeling met een lach en een traan. Een bijzonder rondje, dit Rondje Aap!

Een wandeling met een lach en een traan.

Wandelen

Alles op een rijtje

3/5

Wandelroute

Rondje Aap, Stadsbossen Almere

Lengte

2,3 km

Soort wandeling

Paaltjeswandeling

Start- en eindpunt

Parkeerplaats Buitencentrum Almeerderhout (gratis)

Horeca

Restaurant Buitengewoon, Almere

Honden

Toegestaan, mits aangelijnd

Praktische tips

  • De apen maken best wat lawaai; schrik hier niet van.
  • Je kunt ook een rondleiding boeken bij Stichting AAP; of doe een donatie om hun goede werk voort te zetten

Meer inspiratie