hollands glorie

Wandeling Park Lingezegen en Landerij de Park

I

n het frisse najaarszonnetje besluiten we te wandelen in Park Lingezegen in Elst. To be honest: ik kende het park niet, ik werd erop gewezen door medewandelaars. Park Lingezegen is slechts een paar jaar oud, maar erg interessant, vooral voor jonge kinderen. We volgden een leerzame route, langs schapen en waterwerktuigen.

Lengte

3 km

Routekleur

Geen

Vertrekpunt en parkeren

Parkeerplaats Landerij De Park (gratis)

Wandeling Park Lingezegen en Landerij de Park

In het Gelderse Elst vind je Park Lingezegen, zoals ze zelf zeggen ‘een landschapspark met ruimte voor mens, water, landbouw en natuur’. En daar is niets aan gelogen. Het gebied is zo groot, dat je het niet kunt bedenken, of het is hier te doen. 

Landerij de Park in Park Lingezegen

Wij kozen voor een wandeling over Landerij De Park: een natuurbelevingscentrum voor jong en oud. Het is een erg groot kunstmatig aangelegd park, waar je naar hartelust over kunt struinen. Je vindt er onder andere een kinderboerderij, een restaurantje, een speelbos, een bijenstal en een natuurspeelplaats.

Wij kozen voor een wandeling over Landerij De Park: een natuurbelevingscentrum voor jong en oud

Wandelen door Park Lingezegen

Het hele park Lingezegen is enorm. Je hebt er diverse natuurgebieden, waaronder de Bemmelse Zeeg en Berg Idylle. Maar ook diverse boerderijen en overnachtingsmogelijkheden zoals B&B ‘t Lingeveld of B&B De Roskam. Voor liefhebbers van watersport kun je hier o.a. kanovaren. Ook als je wil komen wandelen heb je serieus meer dan genoeg keuze. Een kleine greep uit alle wandelingen die je kunt maken op park Lingezegen:

Korte wandelingen in park Lingezegen

Lange wandelingen in park Lingezegen 

Voor liefhebbers van watersport kun je hier o.a. kanovaren

Landerij De Park

Terug naar Landerij de Park, want omdat Park Lingezegen zo groot is, besloten we maar een klein stukje van het landschapspark te bewandelen. Landerij De Park is vergelijkbaar met een soort natuurbelevingscentrum. Vooral de kleintjes leren hier van alles over en van de natuur. 

Natuurpark met kinderboederij en labyrint

Zo vind je er o.a. een kinderboerderij met kippen, ezels en schapen. Is er een natuurspeelplaats, een struinpad, een labyrint en een bijenstal. Je kunt er gerust een hele dag met kleine kinderen zijn, ze zullen zich zeker niet vervelen! En het mooiste is dat de entree gratis is. Je kunt hier dus naar hartelust gratis en veilig op spelenderwijs leren.

Hondenspeeltuin Landerij De Park

Extra leuk aan Landerij de Park vond ik de hondenspeeltuin achterin het park. Voor onze kleine Joep was dit heerlijk ravotten. Het ‘geluk’ wilde dat het net de dagen ervoor keihard had gerend. Het veld was een grote modderpoel. Laat ik zeggen dat we de dagen erna nog hard ons best hebben moeten doen om de auto schoon te krijgen, haha. Geen probleem natuurlijk, want ons Joepje had een fantastische middag gehad met andere hondenvriendjes.

Extra leuk aan Landerij de Park vond ik de hondenspeeltuin achterin het park

Restaurant DROOM! De Landerij

Na het uitrangeren op de hondenspeeltuin van Landerij de Park is het heerlijk bijkomen in Restaurant DROOM! De Landerij. Persoonlijk vond ik dit echt fantastisch. Restaurant DROOM! De Landerij is een sociale horeca, waar mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt een fijne en zinvolle werkplek wordt geboden. 

Restaurant met mooie, bijzondere mensen

Ik heb echt volle bak genoten van de aandacht en zorg die deze mensen hebben voor hun werk. Misschien vond ik dit stiekem wel het leukste van de hele wandeling op Park Lingezegen en Landerij De Park: heerlijk genieten van de verse dranken en taartjes die de fantastische mensen bij Restaurant DROOM! De Landerij maken. De modderige middag maakte zo alles goed!

Ik heb echt volle bak genoten van de aandacht en zorg die deze mensen hebben voor hun werk

Alles op een rijtje

3.7/5

Wandelroute

Landerij De Park, Park Lingezegen

Lengte

3 km

Soort wandeling

Paaltjeswandeling

Start- en eindpunt

Parkeerplaats Landerij De Park (gratis)

Horeca

Restaurant DROOM! De Landerij

Honden

Toegestaan, mits aangelijnd

Los toegestaan op de hondenspeeltuin