hollands glorie

Wandelen langs bloesems: Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt

W

andelen langs de bloesems van Landgoed Heerlijkheid Marienwaerdt! Tussen april en mei staan de bloesems van de fruitbomen vol in bloei. Van wit tot roze en van blauw tot geel; sommige wandelingen verrassen je door haar kleurrijke bloemenpallet. Deze wandelroute over Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt is daar een van. Zoveel kleuren!

Lengte

12 km

Routekleur

Oranje

Vertrekpunt en parkeren

Stapelbakker, Beesd (gratis)

Bloesems wandelen: Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt

Deze wandeling over Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt is het allermooist als de bloesems in bloei staan. Elk jaar verschilt dat een paar dagen van elkaar, maar grofweg zou je kunnen zeggen dat tussen half april en half mei de fruitbomen met haar bloesems komen. Op deze route vind je méér dan wat bloesems. Het is een wandeling langs de allermooiste bloesems van de Betuwe.

Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt

Deze wandeling start bij de Stapelbakker in Beesd. Het is een gratis parkeerplaats met veel ruimte. Op mooie dagen kan het hier best druk zijn, dus hou daar zeker even rekening mee. Bij de landgoedwinkel hebben ze ook heerlijke vers geperste appel- en perensap van het land. Voor als je terugkomt van je wandeling zeker een aanrader!

Deze wandeling is het allermooist als de bloesems in bloei staan

Oranje paaltjes

Vanaf de parkeerplaats steek je recht de weg over, en net voor de grote boog van ga je linksaf een bospad in. Deze route staat aangegeven met oranje paaltjes. Zo af en toe zijn de paaltjes verdwenen, dus ik pakte er af en toe het kaartje van Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt bij. Zo wist ik goed waar ik was. Hoewel de route niet super moeilijk is hoor!

Bloesems Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt

Zodra je het bospad bent ingelopen, doemen de eerste bloesems zich al op. Links en rechts, overal stonden hier eind april de witte bloesems te shinen. Echt een prachtig gezicht! We lopen verder, over prachtige bospaden en smalle paadjes langs het water. Zo halverwege de route komen we op misschien wel het allermooiste van de route: de dijk.

Overal stonden hier de witte bloesems te shinen

Appeldijk Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt

Dit is de Appeldijk. Als je het hebt over de Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt, dan is dit het plaatje dat je vaak ziet. Hier staan (je raadt het al) allemaal appelbomen langs de weg. Je mag de appels in september dan ook plukken! Eind april is het een prachtig gezicht, zo met een heerlijk zonnetje erbij.

Lekker warm

Het is trouwens wel warm op de Appeldijk. Als de zon goed schijnt, is dit de plek waar je je even een extra keer wil insmeren met zonnebrandcrème. Of even een slok water wil nemen. De Appeldijk is best lang en het zou vervelend zijn als je hier energie verspild.

Je mag de appels in september dan ook plukken!

Blubberpaadjes en bloesems

Na een paar kilometer stopt de wandeling over de Appeldijk en gaat de wandeling verder het bos in. Joep (onze hond) en ik wandelen via blubberpaadjes door het bos, over velden en uiteindelijk staan we in de middle of nowhere zonder paaltjes. Tja, daar was ik al even voor gewaarschuwd. Gelukkig hielp een hele vriendelijke meneer mij. Gewoon rechtdoor, de spoorweg die parallel loopt aan dit pad volgen. Dus, verdwaal je hier ook? Volg het spoor!

Bloesem wandeling

Een kwartier later en vele ‘huh? Waar staan de paaltjes?’ verder, ben ik weer op het juiste pad. Ik wandel het pad verder door, een deel langs hetzelfde pad waar ik ook heen over heb gewandeld. Weer langs prachtige watertjes, vele velden en uitzinnige bloesems. Deze wandeling over Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt was echt een prachtige! Een ideale bloesemwandeling. Die gaat vaker op mijn lijstje!

Dus, verdwaal je hier ook? Volg het spoor!

Wandelen

Alles op een rijtje

4.2/5

Wandelroute

Kooiroute – Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt

Lengte

12 km

Soort wandeling

Paaltjeswandeling

Start- en eindpunt

Parkeerplaats De Stapelbakker, Oude Waag 21, Beesd (gratis)

Horeca

De Stapelbakker

Honden

Toegestaan, mits aangelijnd

Praktische tips

  • Deze wandelroute is het allermooist tijdens het bloesemseizoen (half april – half mei)
  • Hier leven veel wilde dieren, zoals hertjes, vossen en kleine dieren. Honden daarom aan de lijn

Meer inspiratie