Hiken in Frankrijk: de middeleeuwse vestingstad Carcassonne
ie in Zuid-Frankrijk is, moet zeker eens Carcassonne bezocht hebben. Misschien wel het allerbekendst door het bordspel, al is dat natuurlijk weer afgeleid van deze bijzondere middeleeuwse vestingstad. Ik had geen idee wat ik kon verwachten van dit bijzondere vestingstadje. Oprecht: als je houdt van de middeleeuwen en haar geschiedenis, dan moet deze stad op je bucketlist.
Beste tijd om te wandelen
Hele jaar
Moeilijkheidsgraad
Toeristisch wandelen – niveau 1
Duur (one way)
Halve dag
Hiken in Frankrijk: Carcassonne
Hiken in Carcassonne
Carcassonne is een middeleeuwse vestingstad, met smalle straatjes en pleintjes
Gratis entree in de vesting
Kasteel van Carcassonne (Cité van Carcassonne)
Middenin de vesting vind je het kasteel van Carcassonne. Om het kasteel te bekijken heb je wel kaartjes nodig. Kaartjes kun je kopen aan de kassa van het kasteel, makkelijker is het om online tickets te kopen. In Carcassonne is het namelijk altijd druk – en zeker na 10 uur in de ochtend staat er al een urenlange rij bij de kassa’s. Wil je dus echt graag naar het kasteel van Carcassonne? Koop dan je kaartjes ruim van tevoren.
Extra informatie:
- Het kasteel is dagelijks geopend van 9u30 tot 18u30, sluitingstijd 17u tussen september en april
- Het kasteel is op 1 januari, 1 mei en 25 december gesloten
- Laatste toegang is 30 minuten voor sluitingstijd
De vesting van Carcassonne is gratis toegankelijk. Dat betekent dat je naar hartelust de winkeltjes, restaurantjes en alles eromheen kunt bekijken
Cité van Carcassonne
Een bezoekje aan het kasteel van Carcassonne (Cité van Carcassonne) is één grote walhalla voor geschiedenisliefhebbers. Via een verhoogde loopbrug loop je het kasteel in. Het biedt je echt fantastische uitzichten over de benedenstad van Carcassonne. Het pad door het kasteel brengt je verder langs de torens over de bovenste muren.
Uitkijktorens kasteel
De uitkijktorens zijn bovenop het kasteel gebouwd en steken iets uit, zodat wachters aan weerszijden de buitenkant van de muren konden observeren. Al met al, als je het hele kasteel wil bezoeken ben je zeker 2 – 3 uur bezig. Houd er rekening mee dat het vaak wel filelopen is, in de smalle straatjes in het kasteel.
Overnachten in Carcassonne + hoteltip
Eten in Carcassonne + restauranttip
Je kunt op elke hoek van de straat in Carcassonne lekker eten krijgen. Je bent tenslotte in Frankrijk. Buiten de vesting vind je diverse restaurantjes, die met siësta gesloten zijn. Wil je gewoon lekker Hollands om 18.00 uur aanschuiven en bijzonder lekker eten in de vesting van Carcassonne?
La Table d’Alais
Loop dan door de vesting, naar het centrale plein en sla daar het rechterstraatje in. Je vindt daar La Table d’Alais. Een restaurant dat zelfs is aangeraden door Michelin; het is dus wat luxer eten in de vesting van Carcassonne. Daarmee is ook de prijs wat hoger en de kwaliteit weer excentriek goed!
Een bezoekje aan het kasteel van Carcassonne (Cité van Carcassonne) is één grote walhalla voor geschiedenisliefhebbers
Meer tips voor je reis naar Frankijk
Alles op een rijtje
Beste tijd om te wandelen
Hele jaar
Moeilijkheidsgraad
Toeristisch wandelen – niveau 1
Bebording
Geen
Vertrekpunt
Cité de Carcassonne
Eindpunt
Cité de Carcassonne
Verschil in hoogte
Divers
Duur van startpunt tot eindpunt (one way)
2 u
Praktische tips
- Toegang tot de vesting is gratis
- Kaartjes voor het kaartjes koop je liever online, om de lange wachtrij te voorkomen
- In de avond kun je heerlijk dineren in de vesting
Meer inspiratie
Hiken in Noorwegen: Dalsnuten (Sandnes)
V erken Dalsnuten, de top die vele wandelaars bezoeken aan de oostkant van Gandsfjorden in Sandnes. Neem een korte wandeling
Hiken in Noorwegen: Trollpikken, Eigersund
I n Noorwegen kun je werkelijk prachtige hikes maken. Eén van die hikes die je zeker eens gemaakt moet hebben,
Hiken in Noorwegen: Månafossen waterval, Rogaland
D e Månafossen is een 92 meter hoge waterval in de provincie Rogaland in Noorwegen. De Manafossen ligt langs de
Author
-
Ik ben Kelsey en ik grap weleens dat het hiken door mijn aderen stroomt. Met mijn camera op zak ga ik te voet op zoek naar de mooiste, meest onbekende plekken in Nederland. Plekken met een verhaal, een geschiedenis en bijzondere dieren.
Bekijk Berichten
Met mijn roots in het historische Deventer is wandelen door de geschiedenis er met de paplepel ingegoten. Hoewel. Als kind vond ik wandelen verschrikkelijk. Het duurde te lang. Het ging te traag. Mijn voeten deden pijn.
Bijzonder genoeg zijn dat nu precíes de zaken die ik zo waardeer: de wereld ontdekken in een rustiger tempo. Die zere voeten neem ik er na 15 km graag voor lief bij.