avontuurlijk wandelen

Hiken in Andorra: hangbrug Pont Tibetà 

D

urf jij op ruim 1.800 meter hoogte op een hangbrug te hiken? In Andorra kan het sinds het voorjaar van 2022. Als je geen hoogtevrees hebt, moet deze hangbrug met de naam ‘Pont Tibetà’ (vrij vertaald: Tibetaanse hangbrug), zeker op je bucketlist! Deze 603 meter lange hangbrug hangt maar liefst 158 meter boven de Valle de Río. Voor echte dare devils en thrill seekers!

Beste tijd om te wandelen

Hele jaar

Moeilijkheidsgraad

Gemiddelde wandeling – niveau 2

Duur (one way)

2 u

Pont Tibetà in Canillo, Andorra

Grote kans dat je al eens van Andorra hebt gehoord. Deze vakantiebestemming is doorgaans bekend vanwege haar ultieme wintersportmogelijkheden. Sinds een aantal jaar is Andorra ook een perfecte zomerbestemming. En dat komt ondere andere door deze nieuwe attractie: de Pont Tibetà in de plaats Canillo. 
Hiken Andorra Pont Tibeta
Hiken Andorra Pont Tibeta

Spectaculaire hangbrug in Andorra

Het is een spectaculaire hangbrug op maar liefst 1.875 meter hoogte in Andorra. De hangbrug is de twee-na-langste ter wereld met haar 603 meter en je kijkt zo 158 meter de afgrond in. Je moet het maar durven hoor!

Sinds een aantal jaar is Andorra ook een perfecte zomerbestemming

Hiken Andorra Pont Tibeta

Cijfers en statistieken Pont Tibetà

Lengte van de brug: 603 meter

Hoogte (Armiana-zijde): 1.875 meter

Hoogte (Cauba-pas): 1.884 meter

Brugbreedte: 1 meter 

Maximale hoogte: 158 meter

Maximale belasting: 600 personen (1000 kg)

Het is een spectaculaire hangbrug op maar liefst 1.875 meter hoogte in Andorra

Hiken Andorra Pont Tibeta
Hiken Andorra Pont Tibeta

Koop je tickets voor Roc Del Quer & Pont Tibetà

Deze hangbrug is misschien wel één van de populairste attracties om over te hiken in de zomermaanden van Andorra. Daarom is het verstandig om van tevoren tickets te kopen. Bij de ingang van de hangbrug kun je namelijk geen tickets kopen. Tickets voor de Pont Tibetà koop je online of bij de toeristenwinkels in de diverse winkelcentra. 

Duotickets en busrit

Met een ticket voor de Pont Tibetà heb je tegelijkertijd toegang tot een andere attractie, die dichtbij ligt: het uitkijkpunt van Roc Del Quer. Het makkelijkste is om een duo-ticket te kopen, dan heb je ook direct een gratis busritje van Roc Del Quer naar Pont Tibetà en andersom. Je kunt je auto gratis parkeren op de grote parkeerplaats van Roc Del Quer, bussen komen om de 15 minuten bij de overkapping. 

Deze hangbrug is misschien wel één van de populairste attracties om over te hiken in de zomermaanden van Andorra

Hiken Andorra Pont Tibeta
Hiken Andorra Pont Tibeta

Meer tips voor je reis naar Andorra

Alles op een rijtje

3.8/5
Beste tijd om te wandelen Hele jaar Moeilijkheidsgraad Gemiddelde wandeling – niveau 2 Bebording Geen Vertrekpunt Parkeerplaats Roc Del Quer (gratis) Eindpunt Pont Tibetà Verschil in hoogte 158 meter hoogte Duur van startpunt tot eindpunt (one way) 2 u

Praktische tips

  • Heb je hoogtevrees? Dan zou ik je aanraden om deze hangbrug niet te hiken. Tenzij je een weddenschap te verliezen hebt 😉
  • Zorg voor goed schoeisel, de weg naar de hangbrug omhoog is zeer steil. Goede schoenen zijn nodig om deze weg te kunnen bewandelen.
  • Neem zeker in de zomer voldoende water en wat te eten mee. Bovenin is geen tentje waar je wat kunt drinken; wel bij Roc Del Quer.

Meer inspiratie