avontuurlijk wandelen

Hiken in Andorra: uitzichtpunt Mirador Roc del Quer

I

n Andorra kun je perfect hiken, zoals bij het uitzichtpunt van Mirador Roc del Quer. Dat is eigenlijk een beetje dubbel, want in het Catalaans betekent ‘mirador’ als uitzichtpunt. Dat neemt geen enkele pret weg, want dit uitzichtpunt is een prachtige om van het indrukwekkende landschap van Andorra te genieten. En extra leuk: bij de entreeprijs krijg je ook toegang tot de duizelingwekkende Tibetaanse hangbrug Pont Tibetà de Canillo.

Beste tijd om te wandelen

Hele jaar

Moeilijkheidsgraad

Gemiddelde wandeling – niveau 2

Duur (one way)

1 u

Hiken in Andorra: Mirador Roc del Quer

Mirador Roc del Quer is in de afgelopen jaren één van de bekendste uitzichtpunten van Andorra geworden. En dat is niet zonder reden. Het is alsof je van bovenop de Pyreneeën kijkt. Het uitzichtpunt is eigenlijk een loopbrug van 20 meter lang. 8 van de 20 meter zit aan de vaste grond, maar de andere 12 meter gaat het panorama in. Je hebt een perfect zicht over deze regio in Andorra. Een groot deel van de hangbrug bestaat uit transparant glas, waardoor je recht naar beneden de afgrond in kijkt.
Hiken Andorra Mirador Roc del Quer
Hiken Andorra Mirador Roc del Quer

Hiken in Andorra

Aan het einde van de loopbrug vind je een groot standbeeld van een man, die over de heling zit. Dit is het kunstwerk ‘The Ponderer’ van kunstenaar Miguel Ángel González. Het standbeeld moet een man voorstellen, die in kalme en meditatieve houding bezoekers uitnodigt hetzelfde te doen en van het uitzicht te genieten. De hoogte lijkt hem geen enkele angst te bezorgen. Integendeel juist: het geeft hem kracht en vertrouwen. 

Mirador Roc del Quer is in de afgelopen jaren één van de bekendste uitzichtpunten van Andorra geworden

Hiken Andorra Mirador Roc del Quer

Uitzicht en hiken in Andorra

Op de loopbrug van Mirador Roc del Quer vind je een spectaculair uitzicht. De valleien van Montaup en Vilara d’Orient ontvouwen zich in het uitzicht voor je. In de zomer, zoals nu, prachtig groen. In de winter schijnt het hier één grote witte oase te zijn. Op de brug, en op de trappen naar de brug toe, vind je een uitleg over het geologische proces van deze valleien. Super interessant, als je hier graag meer over wil weten.

Hiken naar Mirador Roc del Quer en Pont Tibetà

Voor toegang tot Mirador Roc del Quer heb je een entreekaartje nodig. Deze entreekaartjes koop je het makkelijkst online of bij de diverse toeristenwinkeltjes in de winkelcentra van Andorra. Je hebt dan de keuze of je alleen de Mirador Roc del Quer wil bezoeken, of dat je deze attractie wil bezoeken samen met de hangbrug van Pont Tibetà. 

Op de loopbrug van Mirador Roc del Quer vind je een spectaculair uitzicht

Hiken Andorra Mirador Roc del Quer
Hiken Andorra Mirador Roc del Quer

Pont Tibetà at Canillo

Dit is de één-na-langste hangbrug van de wereld en zeker een bezoekje waard! Daarbij heb je dan ook meteen de busreis inbegrepen, die je van Mirador Roc del Quer naar Pont Tibetà brengt en andersom. Je kunt je auto gratis parkeren op de grote parkeerplaats van Roc Del Quer, bussen komen om de 15 minuten bij de overkapping. 

Dit is de één-na-langste hangbrug van de wereld en zeker een bezoekje waard!

Hiken Andorra Mirador Roc del Quer
Hiken Andorra Mirador Roc del Quer

Meer tips voor je reis naar Andorra

Alles op een rijtje

3/5
Beste tijd om te wandelen Hele jaar Moeilijkheidsgraad Gemiddelde wandeling – niveau 2 Bebording Geen Vertrekpunt Parkeerplaats Roc del Quer Eindpunt Mirador Roc del Quer Verschil in hoogte 76 meter hoogte Duur van startpunt tot eindpunt (one way) 1 u

Praktische tips

  • Mirador Roc del Quer is ideaal te bezoeken met de Tibetaanse hangbrug Pont Tibetà, eveneens in Canillo
  • Dit uitzichtpunt en de hangbrug zijn enkel voor mensen zonder hoogtevrees. Heb je wel hoogtevrees? Dan is dit niet jouw attractie.

Meer inspiratie