avontuurlijk wandelen

Hiken in België: Fietsen door het Water

I

n België kun je door het water wandelen, bij Fietsen door het Water. Dat klinkt ietwat gek; fietsen en wandelen in één zin. Toch is het zo; want in het Vlaamse Bosrijk vind je een opengemaakte rivier. Je wandelt als het ware door het water. Van de ene oever naar de andere oever. Op ooghoogte van de vissen en vogels. Ook ervaren hoe dit is?

Beste tijd om te wandelen

Hele jaar

Moeilijkheidsgraad

Toeristisch wandelen – niveau 1

Duur (one way)

1 u

Wandelen door Fietsen door het Water

Nieuwsgierige eendjes zwemmen naar de waterkant, je kunt ze bijna aanraken. Ze zwemmen een kleine meter boven je. Op zoek naar voedsel. Oh, en wat zie je daar? Er zwemmen ook nog enorme vissen in deze vijver! Een bijzondere voorstelling, want je staat middenin de vijver. Zonder nat te worden.
Hiken Belgie Fietsen door het Water
Hiken Belgie Fietsen door het Water

Wat is Fietsen door het Water?

Fietsen door het Water; je hebt er geen waterfiets voor nodig. Wat wel? Een goed stel schoenen of een fiets. In het Vlaamse Bokrijk ligt Fietsen door het Water. Een fietspad van meer dan 200 meter dwars door een vijver. 

Bokrijk

Het fietspad ligt in Bokrijk; een prachtig natuurgebied in Vlaanderen. Je kunt hier naar hartelust fietsen en wandelen. Maak daar zeker gebruik van, want dit fietspad is niet het enige mooie. Wandel zeker eens naar uitkijkpost ‘Zicht op de Wijers’. Je kijkt dan uit op de vijver waar iets verderop de fietsers en wandelaars door de vijver komen.

Nieuwsgierige eendjes zwemmen naar de waterkant, je kunt ze bijna aanraken

Hiken Belgie Fietsen door het Water

Openluchtmuseum Bokrijk

Voor liefhebbers van geschiedenis, is het Openluchtmuseum Bokrijk ook zeker een aanrader. Het Openluchtmuseum ligt ongeveer 10 minuutjes fietsen van het waterfietspad. In het Openluchtmuseum Bokrijk leer je meer over het leven voor de Eerste Wereldoorlog. Sla munten zoals ze dat vroeger deden, bak je eigen broodjes, knuffel met de geitjes van de kinderboerderij of sluit aan bij een voorstelling met verklede acteurs.

Dwars door de vijver

In het midden van het fietspad sta je het diepst. Aan weerszijden staat het water op ooghoogte. Je kunt het water voelen, zien en ruiken. En hoewel de naam wat anders doet vermoeden, kan je hier ook heel prima wandelen. Dat is ook maar goed ook, want dit bijzondere project ligt prachtig gelegen.

Fietsen door het Water; je hebt er geen waterfiets voor nodig. Wat wel? Een goed stel schoenen of een fiets

Hiken Belgie Fietsen door het Water
Hiken Belgie Fietsen door het Water

Waar ligt Fietsen door het Water?

Fietsen door het Water ligt aan knooppunt 91 van het fietsnetwerk van Bokrijk. Je kunt een route uitstippelen met de fiets, waarbij je diverse uitzichtpunten aan elkaar knoopt. Wat ook aan te raden is, is om te wandelen door het natuurgebied van Bokrijk. Er is namelijk nog veel meer te zien. Parkeer je auto bij ‘Bokrijk parking 2’, je mag namelijk niet fietsen in het gebied van het Openluchtmuseum. Een lekkere lunch scoor je bij Bistro Koetshuis!

Hiken Belgie Fietsen door de Bomen
België

Hiken in België: Fietsen door de Bomen

K om hiken in België, door het unieke project op 10 meter hoogte ‘Fietsen door de Bomen’. Dat klinkt gek, fietsen en hiken in één zin. Laat je er niet door tegenhouden, want dit fietspad op bijzondere hoogte is meer

Lees meer »

In het Openluchtmuseum Bokrijk leer je meer over het leven voor de Eerste Wereldoorlog

Hiken Belgie Fietsen door het Water
Hiken Belgie Fietsen door de Bomen

Meer tips voor je reis naar België

Alles op een rijtje

3.7/5

Beste tijd om te wandelen

Hele jaar

Moeilijkheidsgraad

Toeristisch wandelen – niveau 1

Bebording

Geen

Vertrekpunt

Parkeerplaats Bokrijk parking 2 (€)

Eindpunt

Fietsen door het Water

Verschil in hoogte

nvt

Duur van startpunt tot eindpunt (one way)

1 u

Praktische tips

  • Fietsen door het Water is toeristisch, mede door het Openluchtmuseum en de prachtige ligging in de natuur. Kom vroeg, dan is het nog rustig
  • Op het terrein van het Openluchtmuseum mag je niet fietsen, enkel wandelen
  • Honden zijn aangelijnd toegestaan in Bokrijk en het Openluchtmuseum
  • Fietsen door het Water is het hele jaar gratis toegankelijk, voor het Openluchtmuseum heb je wel kaartjes nodig

Meer inspiratie