wandelen en meer

Podcast wandelen: 5x mooiste podcasts

Podcast wandelen: 5x de mooiste podcasts

Ben jij ook zo’n liefhebber van podcasts? Ik heb er even aan moeten wennen – aan deze ingesproken video’s zonder beeld. Of luisterboeken zonder boek. Soms eindeloos geneuzel, soms met een serieus onderwerp. Het is pas sinds kort dat ik podcasts echt weet te waarderen. Hoe dat komt? Ik heb mij te lang bezig gehouden met podcasts die vooral door anderen leuk werden gevonden, waardoor ik niet goed wist of podcasts wel iets voor mij waren. Dat zijn ze zeker, en ik heb de juiste podcasts gevonden die mij het meeste aanspreken. 

Ik heb er even aan moeten wennen - aan deze ingesproken video’s zonder beeld. Of luisterboeken zonder boek.

Favoriete pocast wandelen

Mijn favoriete podcasts van dit moment is geen rijtje met eindeloos gezever over voetbal, of andere sporten. Het is geen wild gesprek met allerlei sprekers over de meest uitlopende onderwerpen. Deze podcasts zijn speciaal geselecteerd voor tijdens het wandelen. Om tijdens het wandelen echt te ontspannen. Ik vind ze oprecht heel erg fijn en heb er een tijdje over gedaan om deze podcasts voor tijdens het wandelen te ontdekken.

Rustige podcasts wandelen

Voel je natuurlijk niet verplicht om deze podcasts te beluisteren – als ik iets heb geleerd de afgelopen periode dan is het wel dat podcasts heel persoonlijk gebonden zijn. Iets interesseert je – of juist helemaal niet.

Ik kan bijvoorbeeld heel slecht tegen een podcasts waar meerdere sprekers enigszins tegelijk door elkaar praten. Het maakt niet uit of ik er net 1 minuut naar luister of 10: het ontspant mij niet. Daarom zul je in deze onderstaande podcasts voor tijdens het wandelen ook geen drukke podcasts vinden. Maar juist rustige opnames voor een mooie wandelroute.

Wandelpodcasts beluisteren

Tip: wandel je graag in je eentje? Bepaal dan voor jezelf of je een podcast wil luisteren met oortjes in je oren. Zelf houd ik er niet zo van om mij af te zonderen van de omgeving tijdens het wandelen. Je kan bijvoorbeeld proberen om één van de twee oortjes in de oren te doen, zodat je altijd nog iets van omgevingsgeluid meekrijgt.

Podcast wandelen #1: Ongebaande Paden

Anne is een echte levenskunstenaar. Een echte genieter van het buitenleven. Ze neemt je tijdens deze podcast mee over de Pacific Crest Trail, een langeafstandswandeling in Noord-Amerika. Tijdens haar reis deelt ze haar avonturen, persoonlijke uitdagingen en gevoelens. Een prachtige podcast, door de wilde natuur.

Ongebaande Paden is te beluisteren via Spotify en iTunes.

Podcast wandelen #2: Wandellust

In vijf podcast-afleveringen neemt Twan Huys je mee door het Nederlandse landschap met bekende én onbekende Nederlanders. Kom genieten in het oosten van Nederland met Jan Terlouw, op Texel met Karina Wolkers en samen met  Nobelprijs-winnaar Ben Feringa wandelt Twan langs de Drentse Aa. Een prachtige podcast!

Wandellust is te beluisteren via Spotify en Apple Podcasts.

Podcast wandelen #3: Wandelpraat

Wandelpraat is een podcast voor en door wandelaars gemaakt. Met gevraagd en ongevraagd advies nemen Wanda en Antonette je mee door door Nederland en ver over de grens voor de mooiste verhalen. Net als elk andere wandelgekkie kunnen ze uren over wandelen praten, maar ze houden het op 30 minuten per aflevering, haha.

Te beluisteren via Spotify, Apple Podcasts en SoundCloud.

Podcast wandelen #4: Puur Natuur

De podcast Puur Natuur is een podcast van Natuurmonumenten. In deze podcast neemt Natuurmonumenten je mee naar haar allermooiste natuurgebieden. In deze podcast leer je meer over de boswachters en de mooiste natuur in Nederland. Echt een aanrader!

Te beluisteren via Spotify, Apple Podcasts, Stitcher en Acast.

Podcast wandelen #5: Groene Oren

Groene Oren is de podcast van Staatsbosbeheer. Een superleuke podcast die net even anders is ingestoken. In deze podcast is de natuur zelf aan het woord. Planten, bloemen en dieren vertellen hún verhaal. Hoe ziet hun dagelijkse leven eruit? Ontdek het in de Groene Oren podcast!

Te beluisteren via Spotify, Apple Podcasts, Juke en Podimo.

Kies het juiste podcastplatform

Er zijn tal van platforms en apps waarmee je bijvoorbeeld één van de bovenstaande wandelpodcasts kan beluisteren. De experts van Vergelijkstreaming zette de beste apps en platforms voor podcasts op een rijtje.