avontuurlijk wandelen

Hiken in Spanje: Aigüestortes i Estany de Sant Maurici National Park

Hiken Spanje: Lake Maurici
H

et is een tongbreker: Aigüestortes i Estany de Sant Maurici National Park. En toch is dit by far het allermooiste nationale park waar ik in Spanje ben geweest. Maak kennis met het prachtige Sant Maurici Lake, met de fenomenaal mooie natuur van Spanje en de imposante bergen. Dit is hiken in Aigüestortes i Estany de Sant Maurici National Park!

Beste tijd om te wandelen

Juni – september

Moeilijkheidsgraad

Gemiddelde wandeling – niveau 2

Duur (one way)

1,5 uur

Waar ligt Aigüestortes i Estany de Sant Maurici National Park?

Welkom in het prachtige nationale park Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, het enige nationale park in Catalonië! Hier kun je een onvergetelijke ontdekkingstocht maken door maar liefst 105 vierkante kilometer aan adembenemende natuur. We nodigen je van harte uit om de schoonheid en diversiteit van dit gebied te komen ervaren.

Water, water en water

Dit park, gelegen tussen de betoverende regio’s Pallars Sobirà en La Alta Ribagorça, is een ware schatkamer van natuurschoon. Laat je verrassen door de meer dan 200 meren die als kostbare juwelen verspreid liggen over het landschap. En de naam zegt het al: water is hier overal aanwezig, in al zijn prachtige vormen, van sprankelende rivieren en watervallen tot serene vijvers en majestueuze gletsjervalleien.
Hiken in Spanje: Aigüestortes i Estany de Sant Maurici National Park
Hiken in Spanje: Aigüestortes i Estany de Sant Maurici National Park

Hiken meer Sant Maurici

Eén van de absolute hoogtepunten is het betoverende meer van Sant Maurici. Dit serene meer straalt een ongekende schoonheid uit en wordt omringd door de mythische berg Els Encantats. De vorm van deze bergformatie wordt vaak beschreven als twee jagers die door goddelijke krachten in steen zijn veranderd terwijl ze op gemzen jaagden. Een betoverend verhaal dat de magie van dit park benadrukt. Deze hike brengt je langs het prachtige meer!

Espot

Het centrale deel van Aigüestortes i Estany de Sant Maurici begint in het dorpje Espot. Je mag in de zomer namelijk niet met je eigen auto het nationale park in. Dat gebeurt met Jeeps. In Espots zijn voldoende Jeeps die je voor een kleine vergoeding naar het meer brengen of naar een andere plek in het park.
beste goedkope wandelkleding wandelbroeken wandelschoenen
Wandelbroeken

De beste goedkope wandelkleding voor dames en heren

Beste wandelkleding voor dames en heren Wandelen is een geweldige activiteit om te genieten van de natuur, fysiek actief te zijn en de geest te ontspannen. Of je nu een doorgewinterde wandelaar bent of net begint, het dragen van de juiste wandelkleding is essentieel voor comfort, bescherming en prestaties.

Lees meer »

Hoteltip Espot

Hoteltip voor in Espot: Hotel Els Encantats. Dit hotel is kort geleden helemaal opgeknapt en heeft grote kamers en een heerlijke douche. En niet verkeerd: ook een goed ontbijt én tegenover de Jeeps zoals hierboven vermeld.

Eén van de absolute hoogtepunten is het betoverende meer van Sant Maurici

Hiken Spanje: Lake Maurici

Mooiste hike Aigüestortes i Estany de Sant Maurici

De allermooiste hike door Aigüestortes i Estany de Sant Maurici is zonder twijfel de route vanuit het meer van Sant Maurici. Via de Ratera-waterval naar het hoger gelegen meer van Ratera. Oh, het is er zo mooi! Mijn hoofd kon letterlijk de schoonheid niet bevatten, zo allemachtig prachtig. Eindelijk kom je met deze route uit bij ‘El mirador de l’estany’ (2190 m.). Vrij vertaald: het uitkijkpunt van het meer. Dit is een route van +/- 10 km met ongeveer 300 hoogtemeters. De hike is vrij makkelijk, goed aangegeven met bordjes en voor ieders conditie.

Hoteltip voor in Espot: Hotel Els Encantats

Hiken in Spanje: Aigüestortes i Estany de Sant Maurici National Park
Hiken in Spanje: Aigüestortes i Estany de Sant Maurici National Park

Meer weten over hiken in Aigüestortes i Estany de Sant Maurici National Park

Benieuwd naar de beste manier om al deze pracht te ontdekken? Het park verwelkomt je met vijf verschillende routes, elk met hun eigen charme en moeilijkheidsgraad. Zo kun je op jouw tempo en op basis van jouw interesses het hele park verkennen. Dus trek je wandelschoenen aan en laat je betoveren door al het moois dat nationaal park Aigüestortes i Estany de Sant Maurici te bieden heeft.

Benieuwd naar de beste manier om al deze pracht te ontdekken?

Hiken in Spanje: Aigüestortes i Estany de Sant Maurici National Park
Hiken Spanje: Lake Maurici

Meer tips voor je reis naar Spanje

Alles op een rijtje

4.7/5

Beste tijd om te wandelen

Juni tot september

Moeilijkheidsgraad

Gemiddelde wandeling – niveau 2

Bebording

Pijlen

Vertrekpunt

Parkeerplaats centrum Espot (€)

Eindpunt

Parkeerplaats centrum Espot (€)

Verschil in hoogte

300 meter hoogte

Duur van startpunt tot eindpunt (one way)

1,5 uur

Praktische tips

  • In de zomer kun je hier niet met je eigen auto komen, boek een Jeep in het centrum van Espot
  • Dit is één van de allermooiste nationale parken; wees er voorzichtig mee
  • Zwemmen mag niet in het water, in verband met de wilde dieren
  • Er is een Info-centrum aan het begin van de hike, met een map en info over de beren die er leven

Meer inspiratie